Nieuwtjes!

 

 Facebook

Je kan ons steeds volgen op onze Facebookpagina: manege dagen vh paard. Hier komen de laatste nieuwtjes op.

 Springparcours

Vanaf donderdag 18 oktober 2018 wordt er elke donderdag een springparcours opgebouwd in de tweede rijhal. Je kan dan als lid met je paard(en) komen trainen. Je moet op voorhand inschrijven en €5.00 per paard betalen.

 

Prijsverhoging Maneges


2018 was een uitzonderlijk slecht jaar voor de ganse landbouwsector.  Veel mensen hebben kunnen genieten van het uitzonderlijk warme weer van vorige zomer.  Het KMI bestempelde deze droogte dan ook als de meest intense sinds 1976.

Jammer genoeg lieten de gevolgen niet lang op zich wachten.  De opbrengst van granen en stro werd sterk beïnvloed, alsook de opbrengst van maïs: deze daalde namelijk met 35%.  De opbrengst van grasland bleef ook niet gespaard, ze daalde met 50% en is daarmee het meest getroffen door de droogte.


Welke impact voor de maneges en pensionstallen?

De impact voor maneges en pensionstallen is groot doordat het ruwvoeder dat verkrijgbaar is in het aantal balen met de helft verminderd is.  Vervolgens is er omwille van de afname van de graanproductie een daling van de stro-opbrengst.  Hierdoor krimpt de voorraad steeds meer in, met het gevolg dat men stro moet gaan zoeken in Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje, ... wat enorme transportkosten met zich meebrengt.

De granen zijn een integraal onderdeel van de voeding van paarden en pony's.  Doordat de prijs van deze granen steeds stijgt, stijgt de prijs van de samengestelde paardenvoeders mee.  In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is de kostprijs van tarwe maïs, haver, etc. met 15% gestegen.


Wat betekent dit voor eigenaars van paarden ?

In de afgelopen 15 jaar zijn de vaste kosten voor het voederen en onderhouden van paarden, evenals de personeelskosten echter exponentieel toegenomen. Veel manegehouders zijn daarom gedwongen om hun huurprijzen in 2019 te verhogen.  Ook een jaarlijkse indexatie zal door een aantal manegehouders doorgevoerd worden.NAVEMA VZW is de beroepsvereniging van Hippische Ondernemers in België.  Hiertoe behoren onder meer maneges, pensions, ruiterclubs, dekstations, hengstenhouderijen, stoeterijen, melkerijen, dressuurstallen, hoefsmeden, beroepsruiters, gediplomeerde trainers, gediplomeerde lesgevers, producenten en handelaars in toebeboren aan de paardensector (zoals zadels, medicijnen, voeders, transportmiddelen, diverse machines, inrichtingen,...) en leveranciers van diensten aan de paardensector (zoals tandartsen, osteopaten,...).

 

 

 

 

Partners

Contact

Manege Dagen van het Paard

Walhelmstraat 1,
3920 Leopoldsburg
(ligging)

011 40 29 35

info@dagenvanhetpaard.be

BTW BE 0407.765.630

 

Openingsuren

maandag: gesloten

dinsdag tot zondag: 11.00 tot 00.00 uur